Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Η Λαζοπουλοπροπαγάνδα Καλά Κρατεί


Ο Λαζόπουλος έλαβε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα από την κάλπη. Φυσικά δεν θέλησε να το κρατήσει για τον εαυτό του, αλλά αποφάσισε να το μοιραστεί μαζί μας στην χθεσινή του εκπομπή. Το μήνυμα αυτό ήταν ότι το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη πήρε καλά ποσοστά επειδή είχε μεγαλύτερη προβολή από κάθε άλλο κόμμα. Μάλιστα ο «Μεγάλος αυτός Έλληνας» ισχυρίστηκε πως όποιο κόμμα είχε τόση προβολή όσο το ΛΑΟΣ θα είχε τα ίδια ποσοστά.

Καταρχάς οφείλω να αναρωτηθώ: Κατοικούμε στον ίδιο πλανήτη; Ποιος, έχοντας σώας τας φρένας, μπορεί να ισχυριστεί ότι το κόμμα με την μεγαλύτερη προβολή από την τηλεόραση ήταν το ΛΑΟΣ; Είχε λιγότερη προβολή ο ΣΥΡΙΖΑ μήπως; Ξεχνάμε πόσο συχνά ήταν θέμα συζήτησης ο ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ πριν λίγο καιρό; Ή μήπως είχαν λιγότερη διαφήμιση ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ με τις δημοσκοπήσεις που έβγαιναν κάθε τρεις και λίγο και τους έδειχναν να έχουν αστρονομικά ποσοστά (πολύ μεγαλύτερα από αυτά που εν τέλει πήραν); Ή μήπως υπάρχει κανένας αρκετά παρανοϊκός που να ισχυριστεί ότι το ΛΑΟΣ και τα στελέχη του είχαν περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο από τα δύο μεγάλα κόμματα; Για το όνομα του Θεού, ειδικά το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν αφίσες έξω από τα περισσότερα εκλογικά κέντρα...

Το άλλο, εξ ίσου ξεκαρδιστικό, ήταν ότι το σύστημα – πάντα κατά τον Λαζόπουλο – αποφάσισε να ανέβει σε ποσοστά ο Καρατζαφέρης. Ποιος είναι τόσο κουτός ώστε να πιστέψει μία τέτοια ανοησία; Δηλαδή μετά από τόσα χρόνια που τα ΜΜΕ ανεβοκατεβάζανε τον Καρατζαφέρη και το κόμμα του ακροαριστερό, ξαφνικά, χωρίς λόγο, αποφασίσανε να γίνει τέταρτο κόμμα; Τι άλλαξε δηλαδή μέσα σε λίγες ώρες; Πραγματικά πρέπει να είναι κανείς τελείως ανεγκέφαλος για να πεισθεί από ένα τέτοιο επιχείρημα. Τι ποσοστά έδιναν οι δημοσκοπήσεις του συστήματος «κύριε» Λαζόπουλε για τον ΛΑΟΣ και τι ποσοστά έδιναν στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρόσφατα και στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ μέχρι και την ημέρα των Ευρωεκλογών; Αλλά τι να περιμένεις από έναν άνθρωπο ο οποίος προσπαθεί πάσει θυσία να επινοήσει μία οποιαδήποτε κατηγορία για ένα κόμμα που μισεί λόγω διαφοράς ιδεολογίας; Αυτό ασφαλώς είναι το μεγαλείο της ψυχής του «Μεγάλου αυτού Έλληνα».

Ο «κύριος» Λαζόπουλος ερμηνεύει τα πράγματα κατά το δοκούν και αυτό θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Θα το πληρώσει διότι θα πάθει αυτό που παθαίνουν και τα ελληνικά κόμματα που δεν λαμβάνουν το πραγματικό μήνυμα και μένουν αμετανόητα, βλέπουν τα ποσοστά τους να πέφτουν. Τα προβλήματα του κόσμου συνεχώς αυξάνονται και συνεπώς ο κόσμος θα αντιδράει όλο και πιο έντονα. Ο λόγος που ανεβαίνει ο Καρατζαφέρης είναι ο ίδιος λόγος που θα πέφτει σιγά σιγά και ο Λαζόπουλος και ο λόγος αυτός είναι ότι ο Καρατζαφέρης είναι ο μόνος που θίγει θέματα τα οποία απασχολούν έντονα τον πολύ κόσμο. Ο Λαζόπουλος έχει τυφλωθεί τόσο από το μίσος του προς τον ΛΑΟΣ που του είναι αδύνατον να αντιληφθεί αυτήν την τόσο απλή αλήθεια.

Όμως να μην αδικούμε και τον άνθρωπο, πώς θα μπορούσε να γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους ανέβηκαν τα ποσοστά του Καρατζαφέρη ο «Μεγάλος Έλλην»; Πώς να καταλάβει πώς ζούμε εμείς, ο απλός κοσμάκης, από το γυάλινο – και πολυτελές – κάστρο του; Πού να γνωρίζει πόσο αφόρητη έχει γίνει σε κάποιες περιοχές η κατάσταση από την πισίνα του όπου απολαμβάνει τα ποτάκια του; Μήπως έχει χρειαστεί ποτέ του να πάρει το λεωφορείο τίγκα στους Πακιστανούς που βρωμάνε και δεν βλέπεις την ώρα να κατέβεις; Μήπως μπορεί να καταλάβει το αίσθημα του φόβου που καταλαμβάνει τον Έλληνα όταν είναι να περάσει μερικές περιοχές του κέντρου πεζός, ειδικά νύχτα; Πώς να το καταλάβει όταν ζει στην περιφραγμένη βίλα του σε κάποια ακριβή περιοχή και πάει μόνο σε καλές περιοχές με το (ή τα) τζίπ του;

Ο «κύριος» Λαζόπουλος όσο πάει και ξεχνάει πώς είναι η ζωή του απλού ανθρώπου. Για αυτό ούτε θέλει ούτε μπορεί να ερμηνεύσει σωστά φαινόμενα όπως αυτό των Ευρωεκλογών. Και όσο περνάει ο καιρός και ανεβαίνουν τα ποσοστά του ΛΑΟΣ τόσο περισσότερο αποκαλύπτει το μίσος του και κατά συνέπεια την έλλειψη αντικειμενικότητας που τον διακρίνει. Ο θυμός και η απελπισία προκαλεί λάθη, και πώς να μην απελπιστεί ο άνθρωπος όταν βλέπει ότι όλη η προπαγάνδα που είχε κάνει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ τόσους μήνες πήγε στράφι. Ας πιει ξύδι, θα του περάσει.

5 σχόλια:

ninja kounavi είπε...

Φανταστικό φίλε μου!!Δεν θα μπορούσα να περιγράψω την κατάσταση του εμπαθή κ.Λάκη καλύτερα!!

Alexandros Angelis είπε...

Ναι σαι καλά και σε ευχαριστώ για τον καλό λόγο!

Πρέπει όλοι να κάνουμε το χρέος μας ώστε να ξεσκεπάζουμε στον κόσμο τέτοιου είδους ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

Σωστος!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ. Πρόσεξε και το εξής. Ο 'αποκλεισμένος' από τα ΜΜΕ ΣΥΡΙΖΑ έχει να προπαγανδίζει γι'αυτόν εκτός από την τηλεοπτική εκπομπή με την μεγαλύτερη θεαματικότητα και την εφημερίδα με την μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα (Ελευθεροτυπία)!

Alexandros Angelis είπε...

Πολύ καλά τα λές φίλε μου. Λίγο ο ένας λίγο ο άλλος ας ελπίσουμε ότι θα βοηθήσουμε στο να καταλάβει σιγά σιγά ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει!