Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Η Ανακάλυψη της Λαθρομετανάστευσης απο τα ΜΜΕ


Εάν κάποιος ξένος παρακολουθούσε τις ειδήσεις τα τελευταία χρόνια θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ξαφνικά, μέσα σε μία νύχτα, πλάκωσαν στην χώρα μερικά εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Οι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν εντελώς ξαφνικά το θέμα της λαθρομετανάστευσης και από πριν που δεν το έθιγαν, σαν να μην υπήρχε, ξαφνικά είναι το πρώτο θέμα στα δελτία των ειδήσεων.

Γιατί η ξαφνική αλλαγή; Οποιοσδήποτε παρακολούθησε τα αποτελέσματα των περασμένων Ευρωεκλογών γνωρίζει ήδη την απάντηση. Η τεράστια άνοδος του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Δηλαδή οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί (οι οποίοι είναι συνυπεύθυνοι για το γενικότερο χάλι της χώρας) έπρεπε να δούν το ποσοστό του ΛΑΟΣ να διπλασιάζεται για να αρχίσουν να συζητάνε το πρόβλημα; Πρέπει να υπάρχει ένας μπαμπούλας πάνω από τα κεφάλια τους για να κάνουν σωστά την δουλειά τους και να λένε τα αυτονόητα; Φαίνεται ότι πρέπει.

Οι ίδιοι λοιπόν άνθρωποι, οι οποίοι προβάλουν το σιχαμένο (σιχαμένο όπως οι ίδιοι το έχουν καταντήσει) επάγγελμά τους ως λειτούργημα, ξαφνικά ανακάλυψαν ότι υπάρχει μέσα στην χώρα ένας τρομακτικά μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών. Δεν το γνώριζαν πριν... Και το χειρότερο από όλα είναι η υποκρισία: διερωτώνται οι δημοσιογράφοι πώς φτάσαμε σε αυτό το χάλι. Έχετε το θράσος να μιλάτε για το θέμα αυτό εσείς που όποιος το έθιγε τον ανεβάζατε ρατσιστή και τον κατεβάζατε φασίστα; Νομίζετε κύριοι ψεύτες και υποκριτές δημοσιογράφοι ότι έχουμε μνήμη ψαριού και δεν θυμόμαστε τι λέγατε οι ίδιοι λίγες μέρες νωρίτερα;

Το όλο θέμα αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι οι δημοσιογράφοι αποτελούν μέρος του προβλήματος και του συστήματος. Εμφανίζονται ως υπερασπιστές των φτωχών και των αδυνάτων (όπως ο Λαζόπουλος) αλλά είναι εξ ίσου συνυπεύθυνοι με τους πολιτικούς μας. Πρέπει κάποια στιγμή να τους γυρίσουμε την πλάτη, στερώντας τους έτσι την πηγή της δύναμής τους, που είμαστε εμείς και η θεαματικότητα που τους χαρίζουμε τόσο απλόχερα. Ο λαός έχει ήδη γίνει πιο υποψιασμένος και δεν είναι τόσο αγαθός όσο παλιά. Ας ελπίσουμε ότι ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα, να γυρίσουμε την πλάτη στους δημοσιογράφους, ακριβώς όπως κάναμε στους πολιτικούς σε αυτές τις Ευρωεκλογές.

Εάν υπάρχει κάποιο ηθικό δίδαγμα από την όλη υπόθεση είναι ότι οι απλοί πολίτες έχουμε πολύ περισσότερη δύναμη από ότι νομίζουμε. Φάνηκε τώρα που έγινε η μεγάλη στροφή: από εκεί που τα ΜΜΕ μας κάνουν πλύση εγκεφάλου και μας επιβάλλουν με την προπαγάνδα τους τις απόψεις που θέλουν, τώρα καταφέραμε εμείς με την ψήφο μας να επιβάλουμε τις απόψεις μας στα ΜΜΕ και στους πολιτικούς και να τους κάνουμε να ασχοληθούν – επιτέλους – με τα θέματα που απασχολούν εμάς και όχι αυτούς. Τώρα που μάθαμε το κόλπο, ας το χρησιμοποιούμε συχνότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: