Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

Άλλο Μετανάστης και άλλο Λαθρομετανάστης


Πρόκειται για δύο έννοιες τελείως άσχετες η μία με την άλλη. Πώς λέμε τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο; Ακριβώς αυτό. Διότι ο νόμιμος μετανάστης απέχει τόσο από τον παράνομο μετανάστη (λαθρομετανάστη) όσο ο νόμιμος πολίτης από τον παράνομο πολίτη. Τόσο όσο απέχει ο επισκέπτης που καλούμε σπίτι μας με τον κλέφτη που μπαίνει απρόσκλητος στο σπίτι μας. Ο ένας ζεί ήσυχος και είναι αξιοσέβαστος ενώ ο άλλος είναι κατακριτέος και ανήκει στην φυλακή.

Φυσικά η πάγια τακτική όλων των θολοκουλτουριάρηδων αριστεριστών νεοσοφιστών είμαι ακριβώς να μπερδεύουν τις έννοιες μεταξύ τους ώστε να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Νομίζετε ότι είναι τόσο χαζοί οι «αριστεροί» ώστε να μην καταλαβαίνουν μία τόσο σημαντική διαφορά; Καταλαβαίνουν μία χαρά, απλώς θέλοντας να υπερασπιστούν τους λαθρομετανάστες τους πετάνε εκ του πονηρού στο ίδιο τσουβάλι με τους καημένους τους μετανάστες. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μπλέκουν τα χλωρά μαζί με τα ξερά, να στρέφουν δηλαδή την οργή του κόσμου ενάντια και στους μετανάστες, οι οποίοι άνθρωποι φυσικά δεν φταίνε σε τίποτα.

Δυστυχώς οι δύο λέξεις μοιάζουν πολύ, αλλά πρέπει να κατανοήσουμε ότι έχουν τελείως διαφορετικό νόημα. Πώς είναι η τάπα με την τσάπα, η Τούλα με την τσούλα, ο Κρητικός με τον κριτικό; Ε καμμία σχέση η μία λέξη με την άλλη! Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει πάντοτε να ξεκαθαρίζουμε σε μία συζήτηση εάν μιλάμε για μετανάστες ή για λάθρομετανάστες. Έτσι ώστε να αποφεύγονται παρεξηγήσεις, τις οποίες παρεξηγήσεις κάποιοι επίτηδες δημιουργούν και υποθάλπουν. Οι δημοσιογράφοι που διευθύνουν τις συζητήσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα γιατί δεν κάνουν την διευκρίνηση αυτή; Να μία καλή ερώτηση. Να και το μερίδιο ευθύνης, για ακόμα μία φορά, των δημοσιογράφων.

Εν κατακλείδι, ο μετανάστης είναι ένας από εμάς και έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με εμάς. Δεν νοείται αρνητική συμπεριφορά σε κάποιον μετανάστη μόνο και μόνο επειδή δεν είναι Έλληνας. Αντιθέτως, ο λαθρομετανάστης δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα (εκτός φυσικά από τα ανθρώπινα δικαιώματα που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους απανταχού της γής) ενώ το κράτος έχει και το δικαίωμα και την υποχρέωση να τον διώξει κλωτσηδόν έξω από τα σύνορά του. Αυτό φυσικά δεν δικαιολογεί άσχημη συμπεριφορά στον λαθρομετανάστη, να είμαστε ξεκάθαροι, δεν χρειάζεται π.χ. να τον σπάσει η αστυνομία στο ξύλο τον άνθρωπο.

Η λογική «να αφήσουμε τον ταλαίπωρο τον άνθρωπο να μείνει στην χώρα μας επειδή στην χώρα του θα πεινάει» είναι θεμελιωδώς λανθασμένη. Δηλαδή εάν κάποιος κλέψει επειδή δεν έχει να φάει θα πεί ότι δεν τον αγγίζει ο νόμος; Η συμπάθεια για κάποιον άτυχο άνθρωπο πάντα πρέπει να υπάρχει αλλά από την άλλη πρέπει να τηρούνται και οι νόμοι. Εάν μη τι άλλο, επειδή διαφορετικά θα δώσουμε πολύ αρνητικά μηνύματα στην κοινωνία μας, σπέρνοντας ανέμους και θερίζοντας θύελλες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: