Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Μήνυμα Ελήφθη;


Όλοι από όλα τα πολιτικά κόμματα λένε ότι έλαβαν το μήνυμα της κάλπης. Το έλαβαν όμως ή απλώς λένε ότι το έλαβαν; Εγώ προσωπικά, κρίνοντας από τις δηλώσεις των ίδιων των πολιτικών, διαπιστώνω μετά θλίψεως πολλής ότι δεν έχουν καταλάβει καν ποιο είναι το πραγματικό μήνυμα...

Πρώτα από όλα έχουμε την ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να ισχυρίζονται ότι έχασαν πολλές ψήφους επειδή οι ψηφοφόροι τους πήγαν στις παραλίες αντί να ψηφίσουν. Ερώτηση πρώτη: Δηλαδή θέλουν να πιστέψουμε ότι πολύ μεγαλύτερο ποσοστό δικών τους ψηφοφόρων από ότι των άλλων κομμάτων δεν πήγε να ψηφίσει; Δηλαδή πήγανε όλοι οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ π.χ. να ψηφίσουν ενώ του ΣΥΡΙΖΑ οι μισοί δεν πήγανε; Ερώτηση δεύτερη: Εάν κάποιος προτιμάει να πάει για μπάνιο από το να σε ψηφίσει τότε τι ψηφοφόρος σου είναι; Προφανώς είναι αυτός που δεν είναι προσηλωμένος στο εκάστοτε κόμμα. Είναι κατά πάσα πιθανότητα ο αναποφάσιστος που ίσως κάποιες φορές να σε ψηφίσει.

Άλλα μηνύματα που εξέλαβαν οι πολιτικοί έχουν εξ ίσου γέλιο! Η ΝΔ για παράδειγμα θεωρεί ότι κάνει καλά την δουλειά της, απλώς δεν την κάνει αρκετά καλά και για αυτό ο κόσμος δεν την ψήφισε, δεν τους περνάει καν από το μυαλό δηλαδή ότι ο πολύς κόσμος θεωρεί ότι τα έχουν κάνει μπάχαλο. Επίσης πιστεύουν ότι ο κόσμος που δεν τους ψήφισε είναι δικός τους κόσμος, απλώς ήθελε να τους κρούσει το καμπανάκι. Δηλαδή όταν ο κόσμος είχε φύγει από το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν το 2004 έκρουε το καμπανάκι και ξαναγύρισε τελικά στο ΠΑΣΟΚ ή πήγε μόνιμα στην ΝΔ χωρίς καμπανάκια και ανοησίες; Μα θέλει πολύ μυαλό πια για να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει; Αυτοί όμως στην κοσμάρα τους...

Το ΚΚΕ επέλεξε μία από τις πιο συνηθισμένες και δακρύβρεχτες δικαιολογίες. Δεν είχαν αρκετή άνοδο λένε επειδή υπήρχε συνωμοσία / σατανική πλεκτάνη για να μην ανέβει το ΚΚΕ. Λες και οποιοδήποτε άλλο κόμμα νοιάζεται περισσότερο να κρατήσει χαμηλά το ΚΚΕ από το να προσπαθήσει να ανέβει το ίδιο. Και γιατί μόνο το ΚΚΕ και όχι το ΛΑΟΣ ή τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ; Τι άλλο να περιμένει όμως κανείς από ανθρώπους που πιστεύουν ότι όλα περιστρέφονται γύρω από αυτούς; Τι να περιμένει κανείς από ένα κόμμα που καταφεύγει σε τρελές θεωρίες αντί να αντικρίσει την ωμή πραγματικότητα; Με τέτοια ανώριμη αντιμετώπιση ένα είναι σίγουρο: τα ποσοστά του ΚΚΕ θα μείνουν ες αεί καθηλωμένα εκεί, όση δυσαρέσκεια και να προκύψει από τα 2 μεγάλα κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται πεισματικά να παραδεχτεί (τουλάχιστον δημοσίως) ότι η μεγάλη του πτώση, σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις που τον ανέβαζαν στο 10%, οφείλεται στην φιλική προς τους αναρχικούς στάση που κράτησε κατά τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008. Η κοινωνία τους σιχάθηκε εξαιτίας της ανήθικης στάσης τους και τους τιμώρησε. Βέβαια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταφύγει σε άλλη εξήγηση, ότι η πτώση οφείλεται στο ότι οι νέοι (οι οποίοι αποτελούν, όπως ισχυρίζονται, το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων τους) δεν πήγανε να ψηφίσουν.

Όσο οι πολιτικοί δεν λαμβάνουν το πραγματικό μήνυμα της κάλπης (όχι αυτό που θέλουν να εκλαμβάνουν οι ίδιοι ως μήνυμα) τότε όλο και περισσότερο θα εξαγριώνεται ο κόσμος ρίχνοντας τα ποσοστά των κομμάτων ακόμη περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: