Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Περί ΚΚΕ και Δικαιώματος στην Απεργία


Το ΚΚΕ από την αρχή της ιδρύσεώς του προσπαθεί να πλασαριστεί ως η προστάτιδα δύναμη του εργάτη. Ένα από τα εργατικά δικαιώματα που υπερασπίζεται συστηματικά το ΚΚΕ είναι το δικαίωμα της απεργίας, ακόμα και σε περιπτώσεις που η απεργία κρίνεται παράνομη και καταχρηστική. Πέραν του ερωτήματος αν πάντοτε έχει το δίκιο με το μέρος του ο απεργός (π.χ. δεχόμαστε να απεργεί μία πληθυσμιακή ομάδα διεκδικώντας εξωφρενικά προνόμια;), τίθεται ένα ακόμα πιο θεμελιώδες ερώτημα: Πιστεύουν πράγματι οι κομμουνιστές ότι το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό;

Επειδή δεν μπορούμε να διαβάσουμε το μυαλό κανενός, την μόνη σίγουρη απάντηση μπορούμε να την πάρουμε εάν εξετάσουμε ποιά ήταν η στάση των κομμουνιστών στο δικαίωμα της απεργίας όταν είχαν οι ίδιοι της εξουσία. Ευτυχώς για εμάς υπάρχει ένα τέτοιο ιστορικό παράδειγμα και μάλιστα στην γενέτειρα του κομμουνισμού, στην Σοβιετική Ένωση. Την δεκαετία του '60 είχε γίνει μία πολύ μεγάλη απεργία στο Νοβοτσερκάσκ, όπου οι εργάτες διαμαρτύρονταν για τους χαμηλούς μισθούς και την έλλειψη τροφίμων. Πώς τους αντιμετώπισε το Κομμουνιστικό καθεστώς; Απλούστατα, τους πυροβόλησε!!! Άνοιξαν πύρ, χωρίς δισταγμό ή προειδοποίηση, εναντίον των άοπλων διαδηλωτών και ακολούθησε κανονική σφαγή. Αξίζει να διαβάστε τι λέει ο Ρώσος ιστορικός Αλεξέι Μίλερ για το περιστατικό αυτό:
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&s=vioi-kai-politeies&c=texnes&date=24/10/2009

Εδώ τι κάνουν οι κομμουνιστές όταν ανοίξει έστω και μία μύτη διαδηλωτή λόγω αστυνομικής βίας (την οποία βία φυσικά όλοι μας καταδικάζουμε); Χαμός. Απαιτούν να παραιτηθεί ο υπουργός, καταγγέλλουν την κυβέρνηση, κτλ κτλ. Συνεπώς διαπιστώνουμε ότι οι κομμουνιστές είναι υπέρ της απεργίας επιλεκτικά, μόνο σε μη κομμουνιστικά καθεστώτα. Άρα λοιπόν δεν πιστεύουν πραγματικά στο «ιερό» δικαίωμα της απεργίας, αλλά το χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης για να φέρουν σε δυσχερή θέση και να φθείρουν την εκάστοτε μη κομμουνιστική κυβέρνηση. Δεν είναι οι κομουνιστές γενικά κατά της βίας, είναι κατά της βίας μόνο όταν αυτή ασκείται από μη κομμουνιστές.

Αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο για κάποιον που δεν έχει γνωρίσει τον τρόπο σκέψεως των κομμουνιστών. Με την νοοτροπία «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» οι κομμουνιστές καλωσορίζουν οτιδήποτε μπορεί να τους φέρει πιο κοντά στην εξουσία και κατά συνέπεια ότι αποσταθεροποιεί την εκάστοτε κυβέρνηση. Αυτό διότι μόνο τότε μπορεί να αποκομίσει κάποιο όφελος το ΚΚΕ. Διότι εάν όλα πήγαιναν τέλεια σε αυτήν την χώρα, ποιος θα ψήφιζε ΚΚΕ; Κανένας. Η ηθική του κομμουνιστή απλώς δεν είναι ηθική. Δέχεται ως ηθικό οτιδήποτε συμφέρει τον κομμουνισμό, ακόμα και εάν αυτό είναι ψέμα ή και φόνος.

Τα μικρά κόμματα είναι ευνοημένα ακριβώς επειδή είναι μικρά κόμματα και δεν έχουν κυβερνήσει ποτέ. Έτσι είναι πολύ πιο δύσκολο να τα κατηγορήσει κανείς για κάτι. Όμως μπορεί το ΚΚΕ να μην έχει κυβερνήσει, αλλά έχει κυβερνήσει ο κομμουνισμός. Θα καταδικάσουν οι Έλληνες κομμουνιστές και το ΚΚΕ την σφαγή του Νοβοτσερκάσκ; Σίγουρα όχι. Είμαι σίγουρος διότι έχουν ήδη θεοποιήσει τα ανθρωπόμορφα κτήνη που διέταξαν αυτήν την σφαγή και που καμμία διαφορά δεν έχουν με τον Χίτλερ.

Περισσότερες πληροφορίες για την σφαγή του Νοβοτσερκάσκ, όσοι ενδιαφέρεστε, θα βρείτε στο Wikipedeia και στο Youtube...

Δεν υπάρχουν σχόλια: