Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Έξω το Indymedia από το Πολυτεχνείο


Το Indymedia, όπως πολλοί ίσως ήδη να γνωρίζετε, είναι η επίσημη ιστοσελίδα των Αντιεξουσιαστών. Αυτό που ακόμα λιγότεροι θα γνωρίζετε είναι ότι η ιστοσελίδα αυτή φιλοξενείται σε εξυπηρετητή (server) του Πολυτεχνείου. Εδώ και μερικές μέρες έχει ξεκινήσει η συζήτηση, με αφορμή την δίωξη μελών του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΕΜΠ από τον Εισαγγελέα, για το εάν θα έπρεπε η ιστοσελίδα αυτή να φιλοξενείται από το Πολυτεχνείο (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_18/11/2009_361816). Σε αυτό το θέμα λοιπόν θα τοποποθετηθούμε και εμείς σήμερα.

Όσοι υποστηρίζουν την ιστοσελίδα των Αναρχικών - Αντιεξουσιαστών επικαλούνται την ελευθερία έκφρασης και ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Αυτό όμως είναι μία τεράστια σοφιστία, διότι δεν συζητάμε για το δικαίωμα ύπαρξης της ιστοσελίδας αυτής. Συζητάμε για την φιλοξενία της ιστοσελίδας από τον χώρο του Πολυτεχνείου. Μπορούν να αγοράσουν φιλοξενία από κάποιον παροχέα Ίντερνετ και να συνεχίσει να υπάρχει το Indymedia στο Διαδίκτυο. Άρα δεν προσπαθεί κανείς να φιμώσει τους αναρχικούς. Αξίζει να τονίσουμε ότι συζητάμε αυτήν την στιγμή για μία ιστοσελίδα που δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με τους σκοπούς του Πολυτεχνείου (εκπαίδευση, έρευνα, κτλ).

Θα αναρωτηθεί κανείς: Δηλαδή η όλη συζήτηση είναι για τα 5 Ευρώ τον μήνα που θα πληρώνουν οι Αναρχικοί για να φιλοξενείται η ιστοσελίδα τους από κάποια εταιρεία όπως κάνει όλος ο κόσμος; Και όμως, υπάρχει πολύ σημαντικότερο κίνητρο από το οικονομικό. Το κίνητρο είναι η ασυλία που παρέχει στην ιστοσελίδα του Indymedia το Πολυτεχνείο. Διότι μπορεί κάποιος να μην το συνειδητοποιεί, αλλά το Πανεπιστημιακό Άσυλο επεκτείνεται και στις ιστοσελίδες που φιλοξενούνται από το Πανεπιστήμιο. Ιδού λοιπόν ο πραγματικός λόγος που οι πονηροί Αναρχικοί θέλουν πάση θυσία να εκπέμπουν μέσα από το Πολυτεχνείο. Θέλουν να μπορούν να λένε ότι θέλουν, ακόμα και συκοφαντίες ή προτροπή σε παράνομες πράξεις, χωρίς να μπορεί κανένας να τους αγγίξει.

Ας εξετάσουμε τώρα το περιεχόμενο του Διαδικτυακού αυτού κόμβου:
  1. Φιλοξενούν τις προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων (π.χ. της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς»)
  2. Υπό την απειλή σωματικής βίας σε μεμονωμένα άτομα ή/και στις οικογένειές τους, προσπαθούν να φιμώσουν τα άτομα αυτά (Στην τελευταία, μάλιστα, προκήρυξη των "Πυρήνων της Φωτιάς" η οργάνωση απειλεί ευθέως τους πανεπιστημιακούς που τόλμησαν να ζητήσουν τη διοργάνωση συλλαλητηρίου κατά της τρομοκρατίας). Ελευθερία λόγου είπατε;
  3. Οργανώνουν τρομοκρατικές επιθέσεις ("Εκεί μέσα οργανώνονται με τα μηνύματα που στέλνονται και ανταλλάσσονται, πολλές φορές και μέσω συνθημάτων, επιθέσεις με μολότοφ κ.ά." τόνισε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολλάκης)
  4. Αναρτούν προκηρύξεις με στόχο συγκεκριμένους ανθρώπους (π.χ. Αυτό είναι το μαγαζί του Άδωνη Γεωργιάδη, κάψτε το ή αυτές είναι οι πινακίδες του αυτοκινήτου του Θάνου Πλεύρη, όπου το πετύχετε σπάστε το, κτλ)
  5. Διαπράττουν παρανομίες (Αναρτήθηκαν στο Indymedia τα στοιχεία της ΚΛΕΜΜΕΝΗΣ ταυτότητας φοιτητή που πρώτα ξυλοκοπήθηκε από Αντιεξουσιαστές, http://stop-indymedia.blogspot.com/2009/09/blog-post_23.html)

Εάν αυτός που στοχοποιούσαν, ζητώντας να του σπάσουν το αμάξι και να του κάψουν το μαγαζί, ήταν αδερφός σας θα σας άρεσε να μην μπορείτε να αντιδράσετε επειδή το Indymedia καλύπτεται από το Πανεπιστημιακό Άσυλο; Εάν αυτός που είχαν σπάσει στο ξύλο και του είχαν κλέψει την ταυτότητα αναρτώντας την στο Διαδίκτυο ήταν γιός σας, θα σας άρεσε να την βλέπετε στο Διαδίκτυο και να μην μπορείτε να τους αναγκάσετε να την κατεβάσουν; Εάν αυτός που απειλούσαν να σπάσουν στο ξύλο επειδή δηλώνει δημόσια ότι συμφωνεί με την διοργάνωση συλλαλητηρίου κατά της τρομοκρατίας ήταν η μάνα σας, τότε θα σας άρεσε; Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα δεν μπορεί να είναι παρά «ΟΧΙ». Κοινωνική αλληλεγγύη υπάρχει σε μία κοινωνία όταν αυτός που δεν πλήττεται από μία αδικία αγανακτεί τόσο όσο αυτός που υφίσταται την αδικία. Στο χέρι μας είναι λοιπόν να αποδείξουμε αν είμαστε άνθρωποι με αλληλεγγύη ή άνθρωποι αδιάφοροι.

Όσον αφορά την ιδεολογία της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, οι υπερασπιστές της δηλώνουν με στόμφο ότι πρέπει να διαφυλάξουμε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Εάν αυτή δεν ήταν η ιστοσελίδα των Αντιεξουσιαστών και ήταν της Χρυσής Αυγής; Εάν δεν ήταν των Αντιεξουσιαστών και ήταν των Νεοναζί; Τότε τι θα έλεγαν όλοι αυτοί, θα υποστήριζαν την ελευθερία της έκφρασης; Σίγουρα όχι και πολύ καλά θα έκαναν. Τότε λοιπόν γιατί υποστηρίζουν την ελευθερία της έκφρασης μόνο των Αριστερών φασιστών; Ο φασισμός, από όποια πλευρά και αν προέρχεται, ότι χρώματα και να έχει, πρέπει πάντοτε να καταδικάζεται από έναν Δημοκράτη. Εάν πολεμάς μόνο κάποια είδη φασισμού ενώ άλλα τα υποθάλπεις, τότε δεν είσαι παρά ένας καμουφλαρισμένος φασίστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: