Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Μια Φανταστική Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα


Δημοσιογράφος: Κύριε Τσίπρα καλημέρα. Θα ήθελα να ξεκινήσουμε την συνέντευξη με την ερώτηση γιατί πιστεύετε ότι κάποιοι θεωρούν πως προωθείτε την αναρχία.

Τσίπρας: Καλημέρα και καλώς σας βρήκα. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι άνθρωποι βλέπουν τα πράγματα τόσο κοντόφθαλμα. Εμείς απλώς πιστεύουμε στο αναφαίρετο δικαίωμά μας να κάνουμε ότι μας καπνίζει και να καπνίζουμε ότι θέλουμε. Πείτε μου ειλικρινά, είναι αυτό αναρχία; Φυσικά όχι, είναι λάσπη που μας πετάνε οι εχθροί μας επειδή δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν με λογικά επιχειρήματα.

Δημοσιογράφος: Μα κύριε Τσίπρα δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, λέτε ότι αν κάποιος θέλει π.χ. να πάει να σπάσει ένα κατάστημα έχει δικαίωμα να το κάνει;

Τσίπρας: Σας λέω απερίφραστα πως όχι. Εκτός φυσικά αν σπάει ένα κατάστημα για να διαμαρτυρηθεί για την κοινωνική καταπίεση που υφίσταται. Ή αν σπάει το κατάστημα ενός φασίστα. Δηλαδή όχι, αλλά με ορισμένες εξαιρέσεις υπό εξαιρετικές συνθήκες, καταλαβαίνετε.

Δημοσιογράφος: Μάλιστα μάλιστα, ποιος αποφασίζει όμως ποιος είναι φασίστας κύριε Τσίπρα;

Τσίπρας: Μα τι με ρωτάτε τώρα αγαπητέ; Αυτό είναι ηλίου φαεινότερον: Εμείς είμαστε Δημοκράτες, άρα οι απόψεις μας είναι δημοκρατικές, άρα όποιος διαφωνεί μαζί μας έχει φασιστικές απόψεις, άρα είναι φασίστας! Με παρακολουθείτε;

Δημοσιογράφος: Ναι, βεβαίως, βεβαίως. Αν θυμάμαι καλά είχατε κάνει μία δήλωση μικρός στην κυρία Άννα Παναγιωταρέα που είχε προκαλέσει. Υποστηρίζατε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι μαθητές των σχολείων θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα να κάνουν απουσίες χωρίς να το μαθαίνουν οι γονείς τους. Τι έχετε να σχολιάσετε τώρα που μεγαλώσατε και ωριμάσατε πάνω σε αυτό;

Τσίπρας: Μα είδατε που διαστρεβλώνουν τα λεγόμενά μας και προβάλουν μόνο αυτά που θέλουν;

Δημοσιογράφος: Α θέλετε να πείτε δηλαδή ότι εννοούσατε κάτι άλλο και έκαναν κοπτοραπτική στο βίντεο ε;

Τσίπρας: Όχι όχι, αυτή την δήλωση την έκανα, απλώς είπα και πολλά άλλα ακόμα πιο ριζοσπαστικά πράγματα που ο κόσμος δεν τα έμαθε ποτέ. Δηλαδή προσπαθούν να κρύψουν την προοδευτικότητά μας από τον λαό.

Δημοσιογράφος: Πιο ριζοσπαστικές δηλώσεις από αυτήν;; Δηλαδή τι ακριβώς; Θα θέλατε να μας δώσετε κάποιο παράδειγμα;

Τσίπρας: Φυσικά. Είχα δηλώσει π.χ. ότι θα έπρεπε να επιτρέπεται στους φοιτητές που σπουδάζουν στην επαρχία, μακριά από το σπίτι τους, να φυτεύουν χασίς στον κήπο τους ώστε να το πουλάνε και να βγάζουν να έξοδά τους αντί να βαρύνουν οικονομικά τις οικογένειές τους. Και πολλά άλλα εξ ίσου ενδιαφέροντα πράγματα.

Δημοσιογράφος: Πολύ προνοητικό, ηθικό και νομοταγές εκ μέρους σας θα μου επιτρέψετε να πω. Μία τελευταία ερώτηση: Γιατί πιστεύετε ότι υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι δεν είστε πατριώτες;

Τσίπρας: Κι όμως, το αντίθετο συμβαίνει. Αυτό διότι εμείς στηρίζουμε τους λαθρομετανάστες και όχι τους Έλληνες.

Δημοσιογράφος: Μα δεν καταλαβαίνω... Δεν είναι αντιφατικό αυτό που λέτε;;

Τσίπρας: Καθόλου, να σας εξηγήσω. Στην χώρα μας (συγνώμη αλλά η λέξη πατρίδα είναι κατά βάθος ρατσιστική) σε λίγο καιρό οι λαθρομετανάστες θα είναι περισσότεροι από τους Έλληνες. Άρα αυτός που υποστηρίζει την πλειοψηφία των κατοίκων μιας χώρας την αγαπάει περισσότερο από αυτόν που υποστηρίζει την μειοψηφία.

Δημοσιογράφος: Μάλιστα. Καλώς κύριε Τσίπρα. Σας ευχαριστώ πολύ για την αποκλειστική συνέντευξη και για την υπομονή σας διότι καταλαβαίνω ότι έχετε να παρευρεθείτε σε κάποια υποχρέωση.

Τσίπρας: Εγώ σας ευχαριστώ. Ναι πράγματι, με έχουν καλέσει σε μία εκδήλωση του Indymedia για να με βραβεύσουν.

Δημοσιογράφος: Γειά σας, να πάτε στο καλό.

Τσίπρας: Αντίο, να είστε καλά.

* Η συνέντευξη αυτή είναι 100% φανταστική και είναι καθαρά σατυρικού χαρακτήρα.