Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Όποιος Σκάβει τον Λάκο του Αλλουνού...

Σας παραθέτω ανακοίνωση τύπου την οποία εξέδωσε η "ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ". Το κείμενο αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον και κυρίως διδακτικό, ειδικά για εμάς τους Έλληνες, σχετικά με το Σκοπιανό ζήτημα. Ας παραδειγματιστούμε από την στάση των Αμερικάνων και ας βγάλουμε επιτέλους από το μυαλό μας την σαβούρα που προσπαθούν να επιβάλλουν τόσο μερικοί ξένοι (μεταξύ αυτών και οι ίδιοι οι Αμερικάνοι) όσο και μερικοί "Έλληνες". Ειδικά όσον αφορά τους Αμερικάνους, είναι διασκεδαστικό και παράλληλα διδακτικό αν εξετάσει κανείς στην στάση τους. Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων μας κατηγορούν για υπερβολικούς, ενώ στην αντίστοιχη περίπτωση του Μεξικού οι ίδιοι αντιδρούν ακόμα σφοδρότερα από εμάς. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...
_______________________________________________

ΑΝΩ – ΚΑΤΩ» ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΒΟΤΚΑΣ

ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΗΝ. ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ

ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΑΣ ΟΙ ΗΠΑ!!!

ΣΟΚ προκάλεσε στην αμερικανική γνώμη η αποκάλυψη Χάρτη, που αφαιρεί από τις ΗΠΑ την πλούσια και εύφορη Καλιφόρνια του Χόλυγουντ και της Σίλικον Βάλευ και το γεμάτο Μεξικανούς μετανάστες Τέχας, διάσημο για τα πετρέλαιά του, τις πετρελαϊκές αδελφές εταιρείες, τους Ρέιντζερς και το Ελ Πάσο!!!


Ο εν λόγω Χάρτης, δεν ήταν παρά μια διαφήμιση της βότκας Absolut στο γειτονικό Μεξικό, που παρουσίαζε αλλαγμένα τα σύνορα των ΗΠΑ στη μεθόριο του 1800, με αποτέλεσμα η αποκαλούμενη «Άνω ή Νέα Καλιφόρνια (Alta)», όπως και το Τέξας, να εμφανίζονται σαν εδάφη του Μεξικού!!! Το οποίο σήμερα έχει δική του την αποκαλούμενη «Κάτω ή Παλαιά Καλιφόρνια (Baja)»!!!

Ο χάρτης παρουσιάζει την εδαφική κατάσταση πριν τον Μεξικανοαμερικανικό Πόλεμο του 1846, που έγινε εξαιτίας της προσάρτησης του Τέξας από τις ΗΠΑ στα 1845 και είχε σαν τελικό αποτέλεσμα την απώλεια των παραπάνω εδαφών για το Μεξικό (Άνω Καλιφόρνια, Νέο Μεξικό, Τέξας).

Ο Χάρτης εξόργισε τους Αμερικανούς πολίτες, που ψήφιζαν κατά χιλιάδες στο Διαδίκτυο απειλώντας με άμεσο μποϋκοτάζ της βότκας Absolut, γεγονός που ανάγκασε τη σουηδική εταιρεία όχι μόνο να αποσύρει τη διαφήμιση, αλλά και να ζητήσει και συγνώμη από πάνω!!!
Οι ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα Μεξικανών μεταναστών, δεν δέχονται ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ με τον όρο “ALTA CALIFORNIA” (Άνω Καλιφόρνια) αλλά το σκέτο Καλιφόρνια, επειδή η «Άλτα Καλιφόρνια» ήταν άλλοτε επαρχία του Μεξικού, όπως το δείχνει ο Χάρτης που εξόργισε τους Αμερικανούς!

Υπάρχει λοιπόν θεια δίκη… Διότι έτσι ακριβώς αισθάνονται και οι Έλληνες και ιδίως οι Μακεδόνες, με τους αντίστοιχους όχι διαφημιστικούς, αλλά πραγματικούς, διεκδικητικούς Χάρτες των Σκοπίων, αλλά και για τις άστοχες ονοματολογίες κάποιων που μιλούν για Άλλη, «Άνω» ή «Βόρεια» «Μακεδονία»!!!

Και ακόμη περισσότερο όταν ακούν ανιστόρητους Αμερικανούς Πολιτικούς, που δεν θα περνούσαν ούτε τις στοιχειώδεις εξετάσεις Ιστορίας ευρωπαϊκού Δημοτικού Σχολείου, να «πιέζουν» την Ελλάδα να δώσει το θρυλικό όνομα της ιστορικής επαρχίας της, της Μακεδονίας!

Μπορεί δε να φανταστεί κανείς τι θα γινόταν εάν ως σενάριο εργασίας αποφάσιζε το Μεξικό να βαφτίσει «ΤΕΞΑΣ*» τη σημερινή βόρεια επαρχία του; Διότι μια τέτοια κίνηση, θα σήμαινε απαίτηση και διεκδίκηση επί του εδάφους των ΗΠΑ, όπου και η αμερικανική πολιτεία «ΤΕΞΑΣ» γεμάτη με Μεξικανούς μετανάστες... (σ.σ. Για κάθε άλλη χώρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα μιλούσε για «Μεξικανική Μειονότητα»)…

Εάν όμως οι Αμερικάνοι δεν δίνουν Καλιφόρνια και Τέξας ούτε κατ΄ όνομα, ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, είναι ποτέ δυνατόν οι Έλληνες να δώσουν ολάκερη χρυσή Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη;

Εάν δε δίνουν οι ΗΠΑ ιστορία μόλις 200 ετών, θα δώσουμε εμείς Ιστορία 7.000 χρόνων; Την πιο ένδοξη και λαμπρή Ιστορία του Κόσμου;

√ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

3.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Θεσσαλονίκη, Μακεδονία 13 Απριλίου 2008 μ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: