Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Ομοφυλοφιλικές Σοφιστίες

Ας προσπαθήσουμε σήμερα να φωτίσουμε, χρησιμοποιώντας το φώς της λογικής, μερικές έντεχνα σχεδιασμένες σοφιστικές σκιές σχετικά με το θέμα της ομοφυλοφιλίας.


  • Πρώτον, λένε μερικοί ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια επιλογή. Μα όταν κάποιος έλκεται από το ίδιο φύλο τότε τι είδους επιλογή είναι αυτή που έχει? Πλασματική, ψεύτικη, αποκλειστικά και μόνο θεωρητική. Στην πραγματικότητα, δεν έχει επιλογή. Ένα το κρατούμενο.

  • Δεύτερον, λέγεται ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι αφύσικο. Υπάρχουν μερικά ζευγάρια τα οποία αρέσκονται σε ακραίες πράξεις, όπως σαδομαζοχιστικές πράξεις (μαστίγωμα, ξύλο), κοπρολαγνεία, ουρολαγνεία κτλ. Επίσης θυμάμαι να άκουσα πως η γνωστή ηθοποιός Αντζελίνα Ζολί ήθελε να της κάνουν έρωτα με το μαχαίρι στον λαιμό σαν να την βιάζουν, και μάλιστα ότι πήγαινε σε ψυχολόγο για να το ξεπεράσει. Είναι όλα αυτά φυσιολογικά? Φυσικά όχι. Εφόσον σε ένα ζευγάρι και οι δύο αρέσκονται σε κάποιες συγκεκριμένες πράξεις, είναι ασφαλώς δικαίωμα τους, κεκλεισμένων των θυρών, να τις ασκούν. Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν είναι να ισχυριστούν ότι είναι πράγματα φυσιολογικά μόνο και μόνο επειδή το κάνουν οι ίδιοι.

  • Τρίτον, λέγεται ότι αν δεν έχεις δοκιμάσει την ομοφυλοφιλία, για να διαπιστώσεις ότι δεν σου αρέσει, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι είσαι άντρας. Με αυτήν την λογική πρέπει να δοκιμάσεις το τσιγάρο, να δοκιμάσεις να μεθύσεις, να δοκιμάσεις χασίς και άλλα πιο βαριά ναρκωτικά κτλ. Και ας το πάμε και ακόμα παραπέρα. Που ξέρεις αν είσαι κτηνοβάτης (να πας με μία κατσίκα) αν δεν το έχεις δοκιμάσει για να δείς ότι δεν σου αρέσει? Που ξέρεις αν είσαι δολοφόνος εφόσον δεν έχεις σκοτώσει ποτέ άνθρωπο? Πού ξέρεις ότι δε σου αρέσει το ανθρώπινο κρέας (κανιβαλισμός) αν δεν δοκιμάσεις (όπως είχε κάνει σχετικά πρόσφατα ένας τρελός στην Γερμανία νομίζω)? Είναι μερικά πράγματα που όχι μόνο δεν χρειάζεται να τα δοκιμάσεις για να βγάλεις συμπεράσματα, αλλά κυρίως για το καλό σου δεν πρέπει να τα δοκιμάσεις.


Προς Θεού, δεν προσπαθούμε να στερήσουμε από κάποιον ομοφυλόφιλο την επιλογή να ζήσει την ζωή του όπως θέλει, ούτε να κάνουμε κανέναν να νιώσει άσχημα. Το ότι κάποιοι στεναχωριούνται με αυτά που διαβάζουν εδώ είναι δυσάρεστο αλλά απαραίτητο, καθώς η αλήθεια και η λογική πρέπει να υπερισχύουν έναντι οτιδήποτε άλλου.


Αυτό που είναι πραγματικά κρίμα στην όλη υπόθεση, είναι ότι ο κόσμος έχει χάσει την κοινή λογική του σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορεί να αντισταθεί διανοητικά σε τέτοια παράλογα επιχειρήματα σαν αυτά που μόλις καταρρίψαμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια: