Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007

Υποκρισία και Αγανάκτηση


Δράττομαι της ευκαιρίας για να γράψω αυτές τις σκόρπιες σκέψεις, από μία δημοσκόπηση (gallop) που μου έστειλε ένας φίλος. Σύμφωνα με τις μετρήσεις εκείνες λοιπόν, οι Έλληνες είμαστε ρατσιστές επειδή είχαμε το μεγαλύτερο ποσοστό από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο να θεωρούμε αρνητικό το να γειτονεύουμε με ομάδες ανθρώπων όπως ομοφυλόφιλοι, πρώην κατάδικοι, ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Φυσικά όλοι οι γνωστοί ψευτοαριστεροπροοδευτικοί νεοσοφιστές εκστασιάστηκαν με αυτήν την έρευνα που "αποδεικνύει" τι τομάρια είμαστε σε αυτήν την χώρα. Λές και ήταν ποτέ δυνατόν τέτοιοι άνθρωποι να μην χαρούν για οτιδήποτε το οποίο μετράει αρνητικά για αυτήν την ταλαίπωρη χώρα...


Εγώ προσωπικά έχω πάει και σε γηροκομεία για επίσκεψη, και στο ΠΙΚΠΑ όπου με τον σύλλογο μου διοργανώσαμε (με δικά μας έξοδα φυσικά) γιορτή για τα παιδιά. Και στον στρατό όταν ήμουν και ενώ είχα βγεί με ΠΣΚ, όταν έγινε ο σεισμός το 1999 έτρεξα με άλλους να μαζέψουμε ρούχα, τρόφιμα και άλλα, και πήγαμε να τα μοιράσουμε στις πληγείσες περιοχές. Και μισοάρρωστος πήγα στην δενδροφύτευση του ΑΡΧΕΛΩΝ όπου από την κούραση και την αδυναμία του οργανισμού κόντευα να πέσω κάτω. Και σε πόσες άλλες παρόμοιες δραστηριότητες έχω πάει τόσα χρόνια, που ούτε καν να τις θυμηθώ όλες δεν μπορώ τώρα πια. Ποιος από όλους αυτούς που «αγωνίζονται» από την πολυθρόνα μπορεί να μου πεί ότι έχει κάνει έστω τα μισά από όσα έχω κάνει εγώ?


Είμαι σίγουρος πως όλον αυτόν τον καιρό, το 99% όλων αυτών των ανθρώπων που αυτοαποκαλούνται αριστεροί και φωνάζουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάθονταν στα ζεστά στον καναπέ τους και έβλεπαν τηλεόραση. Γκρινιάζοντας για την φτώχεια και την δυστυχία στον κόσμο αλλά παράλληλα υπερκαταναλώνοντας, ψωνίζοντας τα ακριβότερα ρούχα και μασουλώντας πατατάκια μπροστά από το χαζοκούτι, τα χαζοκούτια. Και μετά θα έρθουν αυτοί να μιλήσουν για κοινωνική ευαισθησία και κοινωνική δικαιοσύνη... Ξεδιάντροποι. Όλα αυτά τα ψευτοαριστερά τσογλανάκια που δεν έχουν περάσει μία μέρα στέρησης στην ζωή τους, έρχονται να μας το παίξουν υπερασπιστές των φτωχών και των αδυνάτων (στα λόγια βέβαια), όπως ο Πρόεδρός τους ο Αλαβάνος. Αριστερός με τεράστια περιουσία. Τόσο ανόητοι είμαστε και εμείς που τα ανεχόμαστε και δεν τους παίρνουμε με τις ντομάτες να ξεβρωμίσει ο τόπος επιτέλους.


Αλλά γιατί να μην αυτοαποκαλούνται «αριστεροί» όλοι αυτοί? Αφού σε αυτήν την χώρα ότι δηλώσεις είσαι. (Και μετά σου λέει ότι ο στρατός δεν είναι αντανάκλαση της κοινωνίας...) Βγαίνουν μετά όλοι αυτοί, μέσω των δημοσκοπήσεων, και σου λένε ότι δεν θα τους πείραζε π.χ. να έχουν γείτονα ομοφυλόφιλο. Αισχροί υποκριτές, γελοίοι ψεύτες. Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας Έλληνας, εκτός αν είναι ο ίδιος ομοφυλόφιλος, που να μην προβληματιζόταν με το ενδεχόμενο να έχει γείτονα ομοφυλόφιλο. Δεν υπάρχει κανείς Έλληνας που να μην φοβάται για τα παιδιά του πως θα επηρεάζονταν από κάτι τέτοιο. Όπως δεν υπάρχει κανείς Έλληνας που να επικροτούσε την γειτνίασή του με κάποιον πρώην κατάδικο και να μην φοβόταν για αυτόν τον ίδιο, για την γυναίκα του, για τα παιδιά του. Και πάλι καλά, αυτό δείχνει ότι μας έχει μείνει και λίγο μυαλό στα ξερά μας τα κεφάλια. Όλοι αυτοί οι υποκριτές που λένε ότι δεν θα τους πείραζε, μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιοι φίλοι μου ότι την κρίσιμη ώρα, την ώρα που μετατρέπεις τα λόγια σου σε πράξεις, θα έβρισκαν μία καλή δικαιολογία για να το αποφύγουν. Ε μα φυσικά δικαιολογία, μην μας πεί ο κόσμος και ρατσιστές...


Δυστυχώς έτσι είναι σε αυτήν την χώρα, συχνά αυτό που λέει κάποιος είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που πράττει. Ο καθένας μπορεί να έχει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή, και να την υποστηρίζει. Αυτό το πιστεύω ακράδαντα επειδή πραγματικά πιστεύω στην Δημοκρατία, αντίθετα με κάτι ψευτοδημοκράτες (οι οποίοι είναι Δημοκράτες μόνο όταν τους συμφέρει) βάσει των οποίων μερικές ρατσιστικές (ρατσιστικές κατ’αυτούς φυσικά) και μισογόνες (sic) γνώμες δεν πρέπει να ακούγονται. Αυτό που δεν μπορεί όμως ο καθένας είναι να λέει άλλα στην θεωρία και άλλα να κάνει στην πράξη. Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό είναι ανώριμοι και γελοίοι, και είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε να τους στηλιτεύει και να τους χλευάζει εφόσον τέτοιοι είναι.


Όλοι αυτοί που κόπτωνται για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών (τους οποίους λαθρομετανάστες ο νόμος ορίζει να απελαθούν, και κρατώντας τους παρανομούμε), πότε πήραν έναν από αυτούς (τους αναμφίβολα ταλαιπωρημένους δυστυχείς ανθρώπους) να τον φιλοξενήσουν στο σπίτι τους? Διότι και η πατρίδα σου σπίτι σου είναι ουσιαστικά. Εκεί να δώ τις πραγματικές ευαισθησίες και την μάχη κατά της πείνας και του ρατσισμού. Ή μήπως η ευαισθησία αυτών εξαντλείται στο να μπεί ο παράνομος στην χώρα και μετά συνεπώς δεν τους πειράζει να δουλεύουν σαν ζητιάνοι στα φανάρια εξευτελίζοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, σύγχρονοι δούλοι των αυτών κυκλωμάτων. Αυτά δεν μας νοιάζουν έτσι? Για αυτά δεν χρειάζεται να αγωνιστούμε. Δεν υπάρχει δουλεία σήμερα στην Ελλάδα σκέφτεστε? Για σκεφτείτε καλύτερα κυρίες και κύριοι. Μέχρι και γυναικεία σκλαβοπάζαρα (με σκοπό την πορνεία) υπάρχουν, ας ανοίξουν τα μάτια επιτέλους και ας δούν αυτά που είναι μπροστά τους όλοι αυτοί οι δήθεν ευαίσθητοι.


Εξάλλου (για να επανέλθουμε στο θέμα μας), γιατί κύριε να μπείς πηδώντας τον φράχτη? Να κάνεις τα χαρτιά σου, και αν κρίνω (από το επάγγελμά σου και άλλα κριτήρια) ότι σε χρειάζομαι τότε θα σου δώσω άδεια να μπείς μέσα. Εγώ μπορώ να πάω παράνομος μετανάστης στην Αμερική (και οποιοδήποτε άλλο σοβαρό κράτος) και να μην με πετάξουν έξω αν με πιάσουν? Και πολύ καλά θα μου κάνουν βέβαια. Κανείς κουφιοκεφαλάκης δεν βάζει κάτω το μυαλό του να σκεφτεί ποιόν ωφελεί η λαθρομετανάστευση. Ας μας πεί κάποιος λοιπόν ποιόν ωφελεί η λαθρομετανάστευση εκτός από το κεφάλαιο, τα παράνομα κυκλώματα και την «Νέα Τάξη Πραγμάτων». Ο ίδιος ο Μάρξ, ο οποίος ήταν πραγματικός αριστερός και όχι αριστερός μαϊμού, είχε πεί ότι «Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών από τους εργοδότες, είναι η διαιώνιση της σκλαβιάς.»


Αυτά τα ολίγα για να μην νομίζουμε (όλοι μας, όχι μόνο οι αριστεροί) ότι είμαστε και κοινωνικά ευαίσθητοι σε αυτήν την χώρα...

2 σχόλια:

-sport billy- είπε...

Πολύ καλό το άρθρο - ίσως όμως θα έπρεπε να αποφεύγεις τους γενικούς χαρακτηρισμούς απέναντι στους π.χ. αριστερούς (ή όποια άλλη ομάδα) διότι έτσι καταλήγεις σε γενικεύσεις και οι γενικεύσεις πάντα κάποιους αδικούν...

Αλέξανδρος είπε...

Χαίρομαι διότι το σχόλιό σου μου δίνει την αφορμή να ξεκαθαρίσω 2 πράγματα.

Πρώτον δεν μιλάω για τους αριστερούς γενικά, αλλά για τους ΨΕΥΤΟαριστερούς. Δηλαδή αυτούς που δηλώνουν αριστεροί αλλά καμμία σχέση δεν έχουν. Οι πρώτοι που θα έπρεπε να τους κατηγορούν αυτούς είναι οι ίδιοι οι αριστεροί για να προστατεύσουν την εικόνα τους.

Δεύτερον, όταν λέω ότι θα προβληματιζόταν κάποιος στο να μείνει με την οικογένειά του δίπλα σε κάποια ομάδα ανθρώπων, δεν σημαίνει ότι κηρύττουμε πόλεμο σε αυτές τις ομάδες. Και μιλάω είτε για ιερόδουλες, είτε για μέθυσους, είτε για ανθρώπους που βιοπραγούν κατά της οικογένειάς τους. Μπορεί να μένει σε γειτονικό διαμέρισμα π.χ. μία ιερόδουλη. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθούμε να την διώξουμε, διότι δεν πρέπει κάπου να μείνει και αυτή? Αν όλοι την διώχνουν που θα μείνει, σε αντίσκηνο?? Ούτε είναι σωστό να φερόμαστε άσχημα για να αναγκάσουμε τον άλλον να φύγει. Όμως όπως εμείς πρέπει να καταλάβουμε ότι και ο άλλος είναι άνθρωπος με συναισθήματα (και δικαιώματα), έτσι και ο άλλος πρέπει να καταλάβει τις δικαιολογημένες ανησυχίες ενός γονιού. Δεν είναι έτσι?