Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Περί Παλαιού Αεροδρομίου


Το θέμα της εκμετάλλευσης του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού είναι πιο επίκαιρο από ποτέ λόγω της οικονομικής κρίσης। Ακούγεται ότι υπάρχουν προσφορές προς το κράτος από ξένους ιδιώτες για δημιουργία ξενοδοχείων, καταστημάτων, κτλ, όμως υπάρχουν κάποιοι που αρνούνται οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης του χώρου και επιμένουν να γίνει ολόκληρος μητροπολιτικό πάρκο.

Πηγαίνω συχνά στην Μαρίνα Φλοίσβου, καθώς είναι πολύ κοντά μου, και βλέπω ότι όλοι οι άνθρωποι χαίρονται αυτόν τον υπέροχο χώρο που πριν ήταν μια χαβούζα. Ο χώρος είναι όμορφος και καθαρός με μαγαζάκια που μπορείς να ψωνίσεις κάτι και να πιεις τον καφέ σου. Όλον τον χρόνο βλέπεις οικογένειες με παιδιά, μητέρες με καροτσάκια, παρέες και ζευγάρια που απολαμβάνουν εκεί την βόλτα τους. Αυτό ακριβώς είναι που χρειάζεται, θέλει και ζητάει ο κόσμος. Ο χώρος φτιάχτηκε από γνωστό επιχειρηματία χωρίς αυτό να γίνει τότε γνωστό, ενώ εάν τα ΜΜΕ δεν το είχαν αποσιωπήσει σίγουρα θα είχαν ξεσπάσει οι γνωστές φασαρίες και κορώνες περί εξαγοράς λαϊκής περιουσίας από αδίστακτους κερδοσκόπους κτλ. Ίσως και να μην είχε γίνει τελικά τίποτα εκεί.

Γιατί λοιπόν να μην γίνει το ίδιο πράγμα σε μεγαλύτερη κλίμακα στο παλιό αεροδρόμιο; Φυσικά ο χώρος αυτός θα έχει και αρκετό πράσινο, δεν λέμε να γίνει τσιμεντούπολη. Είναι όμως προφανές ότι η δημιουργία ενός τεραστίου χώρου πρασίνου σε μια περιοχή που γενικά έχει πράσινο, δεν είναι και η πιο επωφελής μορφή χρήσης. Ο χώρος θα είναι πάντα περιποιημένος (για να προσελκύει τον κόσμο) και θα έρχονται άνθρωποι από ολόκληρη την Αθήνα για να τον απολαύσουν. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι με την εμπορική εκμετάλλευση θα ανοίξουν πάρα πολλές νέες θέσεις εργασίας, θα υπάρξει δηλαδή ανάπτυξη.

Φαντάζομαι όλοι συμφωνούμε ότι η ανάπτυξη στην χώρα μας στηρίζεται κυρίως στον ιδιωτικό τομέα. Από την άλλη όμως η κοινωνία μας έχει καταληφθεί από την αριστερή ιδεολογία που έχει αναγάγει την ιδιωτική εκμετάλλευση σε ανατριχιαστική και αποτρόπαια πράξη. Πώς όμως θα μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη υπό αυτές τις συνθήκες; Δεν πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας να απομονώσουμε επιτέλους αυτή την μερίδα του πολιτικού φάσματος που εμποδίζει κάθε μορφή ανάπτυξης και προόδου στην χώρα μας, και να καταδικάσουμε ανοικτά αυτές τις ιδέες τους;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Exoun kaei kai ta 3 vouna stin athina tis teleftaies 2 dekaeties. An to deis se ligo megaliteri klimaka to na dimiourgithei ekei ena parko prasinou prosferei mia antlia oksigonou stin athina apo ti thalassa.