Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Το Αφανές Πρόβλημα


Τα περισσότερα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας (διαφθορά, αναξιοκρατία, ανοργανωσιά, κτλ) είναι προφανή και όλοι τα αναγνωρίζουμε. Υπάρχει όμως και ένα τεράστιο κρυφό πρόβλημα. Το πρόβλημα αυτό είναι ότι έχουν κυριαρχήσει στην κοινωνία μας πολλές επιβλαβείς αριστερές ιδέες. Ποίες είναι αυτές; Ότι ο επιχειρηματίας είναι περίπου κάτι σαν τον Κόμη Δράκουλα, ότι απολύσεις δεν πρέπει να γίνονται ποτέ και πουθενά, ότι όσες περισσότερες απεργίες γίνονται τόσο καλύτερα, ότι ο εργαζόμενος έχει πάντοτε και παντού δίκιο, κτλ.

Φυσικά αυτό ποτέ δεν πρόκειται να χαρακτηριστεί δημοσίως ως πρόβλημα, καθώς η αριστερή ιδεολογία, που έχει επικρατήσει στον δημόσιο λόγο (Μέσα μαζικής Ενημέρωσης και όχι μόνο), αγωνίζεται για την επικράτηση αυτών ακριβώς των ιδεών. Ούτε φυσικά ο απλός κόσμος θα απαρνηθεί κάτι που τον συμφέρει, όσο παράλογο και αν είναι αυτό. Δηλαδή η επικράτηση των ιδεών αυτών βασίζεται πρώτον στο ατομικό συμφέρον του κάθε ανθρώπου / υπαλλήλου και δεύτερον στον εγγενή φθόνο που νιώθει ο μέσος Έλληνας προς τον κάθε φτασμένο συμπολίτη του. Με λίγα λόγια η ιδεολογία αυτή στηρίζεται στα χειρότερα στοιχεία του ανθρώπινου χαρακτήρα.

Μήπως όμως είναι υπερβολή ότι έχει επικρατήσει η αριστερή ιδεολογία; Άλλωστε, θα σκεφτεί κάποιος, εάν ήταν έτσι θα κυβερνούσε και αριστερό κόμμα. Η απόδειξη για αυτό είναι ότι ο κάθε ένας που μιλάει δημοσίως πρέπει, πριν ξεκινήσει να μιλάει, να δώσει πιστοποιητικά φρονημάτων. Όλοι οι συνομιλητές ξεκινάνε με την φράση "δεν είμαι ρατσιστής, αλλά..." ή "και αυτοί ταλαιπωρημένοι άνθρωποι είναι, αλλά..." και όλα τα παρόμοια. Η δήλωση αυτή χρησιμεύει ως προστασία για τον ομιλητή, καθώς φοβάται - και είναι σίγουρος - ότι θα τον κατηγορήσουν για ρατσιστή, απάνθρωπο κτλ. Δηλαδή η αριστερά δεν έχει ακόμα πολιτική κυριαρχία, έχει όμως ιδεολογική. Ακόμα και πολλοί μη αριστεροί, μέχρι και μικροεπιχειρηματίες, έχουν μπολιαστεί με τις αριστερές ιδέες χωρίς καν να το έχουν καταλάβει.

Όσο θα επικρατούν οι συγκεκριμένες ιδέες, τόσο θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο। Το μήνυμα που θα εξακολουθήσουμε να στέλνουμε τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, είναι ότι στην Ελλάδα μόνο ένας τρελός θα επένδυε το χρήματά του. Χωρίς επενδύσεις όμως δεν υπάρχει περίπτωση να βγούμε από την κρίση. Βλάπτουμε δηλαδή τους εαυτούς μας χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Ή μήπως απλώς δεν μας νοιάζει;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τουλαχιστον εχουν ιδεολογια ασχετα αν ειναι και ξανθια.Εσεις παλι τι εχετε?Αμα ακουσης εναν δεξιο σημερα νομιζεις οτι ειναι κνιτης,Μια ζωη ο δεξιος τον διορισμο ονειρευετε.Αυτοι ολοι του καρατζαφεροι ειναι αυτοι που ο μητσοτακης και ο καραμανλης δεν βολεψαν.Μασ το παιζετε τωρα και ιδεολογοι.Αμα εχεις παπαρια αρχηγε βγες και πες για απολυσεις στο Δημοσιο.,ΣΕ 1 Χρονο θα βγεις απο το μνημονιο.Και το αεπ σου να ανεβη κατα 10%.Αυτη ειναι παλλικαρι μου η αληθεια.Ολα τα δικα σας ειναι παπαριες.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο ότι και ο αυτοαποκαλούμενος δεξιός έχει δεχθεί πλύση εγκεφάλου από την - πολύ πετυχημένα - αριστερή προπαγάνδα και ουσιαστικά έχει αριστερές ιδέες χωρίς καν να το καταλαβαίνει.

Έχεις απόλυτο δίκιο και για τις απολύσεις στο Δημόσιο, πρέπει να γίνουν. Πώς όμως να γίνουν αφού θα πέσουν η Αριστερά και τα συνδικάτα να σε φάνε; Οι αριστεροί υποστηρίζουν ότι απολύσεις δεν πρέπει να γίνονται ποτέ και πουθενά. Οι δεξιοί - όπως και ο κάθε λογικός άνθρωπος - δεν είναι κατά των απολύσεων.

Μία ένσταση: Όλοι οι Έλληνες ονειρεύονται τον διορισμό στο Δημόσιο, έτσι όπως μας έχουν καταντήσει. Δεν νομίζω ότι οι δεξιοί τον ονειρεύονται περισσότερο ή λιγότερο...

Φυσικά και είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι σε 2-3 χρόνια θα έχει τελειώσει η κρίση και το μνημόνιο...

Ανώνυμος είπε...

@1oς ανώνυμος

Ο μέσος δεξιός έχει αυτό το πρόβλημα που λες. Αλλά στον ΛΑΟΣ είναι από τους λίγους που αυτό το αντιλαμβάνονται. Ο Καρατζαφέρης αυτα λέει στις εκπομπές του αν τον παρακολουθείς. Ότι οι ΔΥ είναι παρά πολλοί, ότι κάποτε ήταν ντροπή να είναι καποιός ΔΥ, ότι πρέπει να αυξηθούν οι παραγωγικές θέσεις εργασίας που φέρνουν συνάλλαγμα στη χώρα κλπ. Το ίδιο κι ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης κλπ. Είναι διαφορετικό βέβαια να προτείνεις άμεσες απολύσεις που απλώς θα τους βάλεις κι αυτούς στο ταμείο ανεργίας δηλαδή θα τους πληρώνεις πάλι, και διαφορετικό αυτό να γίνει σταδιακά καθώς θα περικόπτεις δαπάνες και θα κλείνεις άχρηστους οργανισμούς και ΔΕΚΟ.
Έχεις ακούσει ποτέ τη ΝΔ να μιλάει ξεκάθαρα για το μεγάλο αριθμό ΔΥ και πώς πρέπει να μειωθούν; Μα αυτή είναι που είναι όντως σαν δεύτερο ΚΚΕ κι όπως τολμήσει πει τέτοια τον θεωρούν ακραίο νεοφιλελεύθερο, γιατί βέβαια θα πρέπει να δυσαρεστήσουν την πελατεία τους.

Ανώνυμος είπε...

Ίσως σε ενδιαφέρει. Προσλήψεις προσωπικού. http://www.facebook.com/group.php?gid=55684733309&v=info