Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Εκτροφείο Φασιστών, η Ελλάς


Περιτριγυριζόμαστε από φασίστες. Μην πάει αλλού το μυαλό σας, δεν εννοώ «φασίστες» όπως το εννοεί ο πολύς κόσμος. Εννοώ τους φασίστες σε λογική, τους φασίστες που νομίζουν ότι πολεμούν τον φασισμό χωρίς να καταλαβαίνουν ότι οι ίδιοι είναι οι μεγαλύτεροι και οι πιο επικίνδυνοι φασίστες. Μιλάω για μία ολόκληρη γενιά που ενώ μεγαλώνει τρέφοντας απέχθεια στον φανερό φασισμό, ταυτόχρονα, χωρίς να το καταλαβαίνει, στην πράξη έχει τις περισσότερο φασιστικές ιδέες από όλους.


Σε μία πρόσφατη εκπομπή του Χαρδαβέλα, όπου είχε προσκαλέσει και μερικά νέα παιδιά (μαθητές Λυκείου), κάποιο παιδί εξέφρασε την αγανάκτηση του για το γεγονός ότι βρέθηκε δικηγόρος να υπερασπίσει τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο. Κάτι δηλαδή που το ορίζει όχι μόνο το σύνταγμα, αλλά και ο ηθικός νόμος κάθε πολιτισμένης κοινωνίας, θεωρείται από ένα παιδί του Λυκείου ως απαράδεκτο γεγονός. Μήπως δεν γνωρίζει το παιδί αυτό ότι και ο χειρότερος δολοφόνος έχει δικαίωμα σε υπεράσπιση; Ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι υπάρχει πάντα μία πιθανότητα ο κατηγορούμενος να είναι ένοχος.


Και τίθεται η ερώτηση: Είναι καλύτερα να δώσεις δικαίωμα υπεράσπισης στο δικαστήριο σε 100 αποβράσματα της κοινωνίας όταν υπάρχει ανάμεσά τους και ένας αθώος, ή να τους καταδικάσεις όλους; Η απάντηση είναι προφανής... Επιπλέον, υπήρξε έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια λόγου των επιχειρημάτων του δικηγόρου του αστυνομικού, του Κούγια, στα οποία κατέφυγε για να υπερασπιστεί τον κατηγορούμενο. Δηλαδή όταν σε άλλες περιπτώσεις δηλώνει ο συνήγορος ότι ο κατηγορούμενος π.χ. δεν έχει σώας τας φρένας, όπου όλου γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ψεύτικη δικαιολογία που θα αποφέρει λιγότερα χρόνια φυλακής, εκεί γιατί δεν υπάρχει κοινωνική κατακραυγή; Η αποστολή του δικηγόρου είναι σαφής: Πρέπει με κάθε τρόπο να προστατεύσει τον πελάτη του.


Η υποκρισία της κοινωνίας μας προκαλεί αηδία και αγανάκτηση. Πρώτον, σε άλλες περιπτώσεις που έχουν σκοτωθεί και ακόμα περισσότερα νέα και αθώα παιδιά (π.χ. στο ατύχημα στα Τέμπη), γιατί δεν υπήρξε τέτοια κινητοποίηση και αγανάκτηση κατά των υπευθύνων; Εκεί το έγκλημα ήταν ακόμα μεγαλύτερο καθώς χάθηκαν πολλά παιδιά. Δεύτερον, πόσοι θάνατοι αστυνομικών έχουν σημειωθεί τα τελευταία μόνο χρόνια; Πόσοι αστυνομικοί, και μάλιστα με οικογένειες και μικρά παιδιά, έχουν πάει στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα από μολότοφ αναρχικών, με σπασμένα άκρα, κτλ; Γιατί δεν ασχολείται κανένας με αυτές τις περιπτώσεις; Οι δικές τους ζωές έχουν μικρότερη αξία από του 16χρονου; Μάλιστα αυτοί χτυπήθηκαν εν ώρα καθήκοντος (προστατεύοντας όλους εμάς) και όχι πετώντας πέτρες στην αστυνομία. Εάν ένας δεκαεξάχρονος μεθαύριο πυροβοληθεί (κακώς φυσικά) από αστυνομικό ενώ ληστεύει τράπεζα, πρέπει να ηρωοποιηθεί ο νεαρός ληστής; Ο άδικος θάνατος από την ηρωοποίηση έχει μεγάλη απόσταση.


Η αλήθεια είναι ανατριχιαστική: στην χώρα μας εκτρέφεται μία ολόκληρη γενιά από φασιστάκια! Παιδιά που είναι στα λόγια κατά του φασισμού, αλλά στην πράξη διατυπώνουν τις πιο ακραίες, αντιδημοκρατικές και φασιστικές απόψεις. Έχει μάλιστα αρχίσει να επικρατεί η άποψη ανάμεσά τους (στην πράξη έτσι κι αλλιώς ήδη ενεργήσαν έτσι) ότι μερικά ποσά βίας είναι δικαιολογημένα. Τώρα ποιος θα κρίνει το μέγεθος των ποσών αυτών κανένας δεν μας εξηγεί, μάλλον είναι ο έφηβος που τα ξέρει όλα και έτσι ξέρει και αυτό. Ο Βολταίρος είχε πεί: «Μπορεί να διαφωνώ με αυτό που λές, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λές». Στην σύγχρονη Ελλάδα των φασιστών η ρήση αυτή μετατρέπεται σε: «Εάν διαφωνώ με αυτά που λές, θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μην μπορείς να τα λές».


Οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ευρύτερου στρατοπέδου της ακραίας αριστερής θολοκουλτούρας είναι μεγάλες. Και μπορεί σήμερα οι άνθρωποι αυτοί να χαίρονται με αυτά που πετυχαίνουν, αλλά δεν θα αργήσει να έρθει ο καιρός που θα πέσουν και οι ίδιοι θύματα του ιστού που υφαίνουν. Και ίσως τότε καταλάβουν τι τεράστια καταστροφή έχουν προκαλέσει, αλλά τότε φοβάμαι ότι θα είναι πολύ αργά. Διότι όταν ο όχλος βγεί εκτός ελέγχου, τότε χτυπάει αδιακρίτως όποιον βρεθεί μπροστά του, και όταν έχεις πείσει ότι μερικά δικαιώματα δεν πρέπει να τα έχουν όλοι, τότε κάποια στιγμή θα σου στερήσουν και τα δικά σου...


Δεν υπάρχουν σχόλια: